A minap volt szerencsém 3D-ben megtekinteni a James Cameron által rendezett AVATAR-t. Tudjátok, csak azért hogy képben legyek. De nem ezzel a felfogással jöttem ki a moziból...


 

James Cameron rendezte a Titanicot, valamint a Terminátort is, mindegyik filmmel hatalmasat kaszált, az AVATAR-ral sincs ez másképp.
Mint memoca is említette, most ez a film a divat. De valahogy meg is tudom érteni.
Belépve a terembe megkaptuk trendi 3D-t csináló szemüvegünket. Mondanom sem kell, a reklám is háromdimenzióban futott. (mint kiderült hamarosan jön a Shrek 4, és a ToyStory 3 amiket az előző részek "sikereire" való tekintettel, nem várunk.) Viszont nem volt szerencsém a reklámokat is így élvezni, mert a "szemcsim" elég retkes volt, de a "PH érték" alatt sikerült letörölgetnem róla az ismeretlen eredetű mocskot.
 

A film sztoriját már mindenki ismeri: gondoljatok Pocahontasra. Na, ez majdnem ugyan az.

2154-et írunk, a Föld nyersanyag forrásai kimerültek, ezért egy másik bolygón, a Pandorán keresnek ásványokat. Ám a lelőhelyen egy idegen (ámde nagyon szimpatikus) nép él, tökéletes harmóniában a természettel: a Na'avik. Ezek a lények ammóniát lélegeznek, saját nyelvük van, és egyistenhívők (Eyva az istenük, akivel az Élet fáján keresztül kommunikálnak a hajuk(!!!) segítségével. Ugyanígy a hajuk végén lévő cucc kell a lovagláshoz, a nagy dögökön repüléshez meg a ... mindegy, hagyjuk). Jake Sully, egy mozgássérült tengerészgyalogos vállalja, hogy egy Na'vi testében az őslakók bizalmába férkőzik. Sikerrel jár, a nép befogadja, de a türelmetlen emberek szétzúzzák ezt a békét. Emberek és Na'vik százai halnak meg, a történet végén mégis... /többet nem mondok el, nézzed meg a filmet!/

Tehát a történet nem volt új, elég limonádé volt. Rengeteg filmkritika ért ezzel egyet, többek közt a Vatikán (csakmer' mégis csak Padányisok vagyunk) újságja és rádiója is.

"a filmben sok az elbűvölő, lenyűgöző technológiai megoldás, de kevés a valódi emberi érzelem" - írja a Vatikán hivatalos lapja.:

. 
/a videó a www.tv2.hu-ról származik. reklám van az elején, ha megvárod, utána elindul./
 

 No de mikor beleülsz a székbe, nyammogod a popkornodat, ez egyáltalán nem jut eszedbe, mert annyira beszippant a film.
A 3D nem fogott meg (valószínű azért, mert a 7. sorban ültünk, úgyhogy ha tehetitek előrébb üljetek, ha 3D-s filmet néztek) a szemüveg nélkül is ugyanúgy élveztem volna a filmet. Voltak benne gyönyörű jelenetek, amik belenyomtak a székbe, az "állatok" is szépek és valóságosak voltak (Turok forever!): /róla nincs rendes kép, ezért kénytelen leszek magam gyártani, ami nem 2 perc, úgyhogy KÉP HAMAROSAN!/
Turok az erdő főgonosza, és aki megszelidíti ezt a félelmetes szörnyet, ő lesz a Na'vik vezére.

Ezek az idegen lények 3 méter magasak, szép vékonyak, farkuk van, kék színük, hegyes foguk, nagy szemük és pisze orruk és tudnak kommunikálni az állatokkal, a növényekkel... Szerintem valahol mindenki egy kicsit Na'vi szeretne lenni, ezért olyan szimpatikusak a nagyközönségnek.

Bár elsőre nekem a Na'vikról a World Of Warcraft (már leszoktam, tiszta vagyok) Draenei-i jutottak eszembe. Cameron gyerekei biztos keményen küddik otthon a WoW-ot.
Összehasonlításként: Lény az AVATAR-ból:

Draenei a WoW-ból:

Vannak olyan filmek, amiket többször is megnéznél. Na ez olyan. Remélem legközelebb azért IMAX 3D-ben csodálhatom, mert nagyon érdekel, milyen amikor beleeszik a kajámba egy Na'vi. Állítólag IMAX-ben nem szabad kukoricát enni, mert beszédülsz a százhúszdimenziótól és kihányod. Állok elébe!

PöDe

A bejegyzés trackback címe:

https://padanyi.blog.hu/api/trackback/id/tr441675921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HunWarrior · http://www.kuruc.info 2010.01.17. 17:16:19

Engem ennyire nem fogott meg a film,de az írás tetszik:D

12/a meg egy pici 2010.01.17. 20:38:43

Hát a cikk tetszik!Jó!
És egyet értek a nézetekkel:D
Nekem bár annyira nem tetszett vagy hát egyszer elég volt megnézni de ahogy megcsinálták az jó! Látványos elemek nekem nagyon bejöttek!:D

PöDe 2010.01.17. 21:23:59

ugye tudjátok fiúk, hogy a filmek letöltése illegáis dolog? :D

HunWarrior · http://www.kuruc.info 2010.01.18. 17:31:13

Hát a kommandósok csaknem jönnek ellenőrizni a merevlemezem...:D

PöDe 2010.01.18. 20:25:47

a remény hal meg utoljára... :D

csabá 2010.01.19. 08:55:44

Avatart nem nézem meg többször.
Annyira öncélú, ugyanakkor annyira kiszámítható.
Inkább nézzétek a District9-et.
Amennyivel olcsóbb volt, annyival jobb.

PöDe 2010.01.20. 20:54:16

Nem a fantasztikus történet miatt kell megnézni mégegyszer, hanem mert inkább az Avataron "próbálnám" ki az IMAX 3D-t, mint a ToyStoryn. :D
süti beállítások módosítása