Itt van újra a rég áhított ebédkritika. A mai bejegyzésben elárulom, hogy miért a Padányi menzáján adják a legeredményesebb fogyókúrás kosztot.

 

 

Sziasztok, éhes Padányis diákok!

A tegnapi és a mai ebédet hoztam el nektek.

Íme. Kíváncsi vagyok, rájössz-e, mi a hiba a képen. Amíg ezen gondolkodol, figyelmeztetlek, hogy a Padányis rántotthússal vigyázz, mert ha nem eszed lassan, megfontoltan, és ÓVATOSAN, bizony beleroppanhat a fogad egy-egy rágós porcogóba. Ha ilyesmi előfordulna veled, minenképpen diszkréten próbáld eltávolítani a szádból, mert az ebédlőben sok embernek elveheted az étvágyát, ha feltűnően öklendezel. Utána egyél rizst, és igyál hozzá sok-sok vizet. Nem csak azért, mert a szervezetünk sok folyadékot igényel, hanem azért, mert a rizs olyan száraz, hogyha rosszul veszed a levegőt, kijön az orrodon.
Nos, szerintem elég gondolkodási időt hagytam, mostmár elárulhatom, hogy az egyetlen hiba a képen az, hogy a leves NEM NARANCSSÁRGA, hanem kukaczöld. Bizarr színét valószínűleg a brokkoli adja. És ez a szép leves egyedül annak barna ropogós cuccnak köszönheti, hogy elfogyasztottam.

A mai menü:

Itt már visszatérünk a tradícionális narancssárga színű leveshez, és benne a szoksásos fura állagú, formájú és ízű dolgokhoz is. Nem kommentálnám.
A képen valóban úgy tűnik, hogy 5 gombóc figyel a másik tányérból, de tévedés. Az a porcukorhalom, amit a 4 darab szilvásgombóc mellé gondosan odaborítottak. Ahogy szétnéztem az ebédlőben arra döbbentem rá, hogy a menzások 80%-a nem szereti a szilvát, ezért csak a körülötte lévő "gombócot" ették meg, mert mindenki tányérján (többek közt az enyémen is) ott szomorkodott ruha nélkül a 4 kis szilvagömböc. Ennek az is lehetett az oka, hogy (mint az előbb említett rántotthús esetében), ha nem ettük óvatosan a szilvásgombócot, lecsúszhatott a torkunkon szegény szilvagömböcke MAGJA. Ami, mint tudjuk nem egy kellemes dolog, mert azzal is elveszed az emberek étvágyát, ha fuldokolsz. Úgyhogy ezt is próbáld diszkréten csinálni.

És azt ígértem, elárulom miért a Padányis kaja a legjobb diéta.
Két oka van. Az egyik, hogy egy-egy evőkanál levessel és másodikkal bizony bőven nem lakik jól az ember. Másrészt ennyi szörnyű igazságot elolvasva az ebédről, biztos vagyok benne, hogy méla undorral fogod enni azt az egy evőkanálnyi kosztot is, amit magad elé tettél a zöldkockás terítőre. Dehát az ember abból a kajából nem eszik annyit, amit nem szeret. És így jutunk el oda, hogy a kevés ennivalóból, még kevesebbet eszel.
és ha emellett otthon egészségesen étkezel, és rendszeresen sportolsz, máris kész a hihetetlenül eredményes fogyókúra. Hidd el, pár hét alatt centiméterekben mérhető a változás.

Hozzátenném, hogy ha olyan kaja van a menzán, ami finom, és szereted, és nem rejteget titkos porcogókat vagy öklömnyi magokat, akkor vesd rá magad, és EDD, amíg el nem fogy. Ha jóba vagy a konyhásnénikkel, még repetázhatsz is belőle.
(Például az a pici nutellásgombóc, ami félévente egyszer van a Padányiban. az jöhet még... nyamm, nyamm...)

Na jóétvágyat!

PöDe

A bejegyzés trackback címe:

https://padanyi.blog.hu/api/trackback/id/tr821792655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dalmusz. 2010.03.01. 19:56:40

a ropogós cucc tényleg finom a levesben..megjegyzem, csak akkor ropogós, ha épp nem szünet eleje óta benne ázik..:D jó iromány egyébiránt:)
süti beállítások módosítása